Sommergradering

Submitted by
Peter Waageng Kvig
Publisert
15. mai 2022
Image

Årets sommergradering arrangeres i perioden 11. juni til 18. juni.

Alle partier får informasjon fra sin instruktør om oppmøtetider og påminnelse om betaling av graderingsavgiften på kr. 300,-.

Se oversikt for når ditt parti har graderingstidspunkt i tabellen nederst (instruktørenes navn står i parentes).

Alle barnepartier har gradering lørdag 11. juni i Bankgata flerbrukshall, og på graderingsdagen bruker vi hovedinngangen og går inn til lokalene til bordtennisklubben og bryteklubben, der vi har både kafé og oppvarmingsområde.

 

NB! Alle grupper har oppmøte 30 minutter før oppsatt tidspunkt for gradering, for registrering og oppvarming.

Når man kommer, må man registrere seg og betale graderingsavgiften på kr. 300,-. (Svartbeltegraderinger har andre priser).

 

Hvem kan gradere seg?

Det er instruktøren som bestemmer om man er klar til å gå opp til gradering. I praksis vil alle som trener på barnepartier ha anledning til å bli meldt opp til gradering, så lenge man har deltatt regelmessig på treningene.

For ungdom og voksne vil instruktøren informere om gradering på trening.

Vi minner også om at man naturligvis ikke kan gå opp til gradering om man skylder klubben penger gjennom f.eks. manglende innbetaling av treningsavgift, utstyr eller tidligere graderingsavgifter.

 

Tilskuere og foresattes rolle

Vi ønsker naturligvis at foresatte ser på barnet sitt under graderingen, da dette er en litt høytidelig dag i Taekwon-Do sammenheng. Gradering er et viktig pedagogisk virkemiddel for å utvikle elevene i Taekwon-Do, og innholdet på treningene legger opp til at man får øve på det man har på graderingspensum. Derfor er det viktig at foreldrene til barna som trener Taekwon-Do hjelper barna med å for eksempel forberede seg til graderingen gjennom å lese og øve på pensumet i teoribøkene.

 

Tidsskjema

Graderingen foregår partivis til tidspunktene i tabellen under. Oppmøtetidspunktet er 30 min før oppsatt tidspunkt.